diumenge, 4 de desembre del 2011

La nova cultura virtual

Les TIC en general, i Internet en particular, estan suposant una nova cultura infantil, liderada per l’accés i el maneig de la informació. Aquest fet provoca que el nivell d’alfabetització digital de les persones s’utilitzi com un indicador de progrés d’una comunitat.
Les característiques principals de la nova cultura digital en referència a la infància són la influència de la imatge; l’atracció de la interactivitat i el domini de la tecnologia digital.
Pel que fa a la influència de la imatge, la interiorització de conceptes és més eficaç a través de les imatges, ja que aquestes generen situacions d’atenció activa i emocions de sorpresa. Tot i així, no hi ha prou amb les imatges, sinó que aquestes s’han d’acompanyar amb sons i les explicacions del mestre.
En quan a l’atracció de la interactivitat, l’infant podrà realitzar produccions i intercanviar-les amb els altres infants de manera ràpida i eficaç, a més a més de gaudir del producte creat.
En relació al domini de la tecnologia digital, a través de l’ús de les diverses eines electròniques i productes digitals, els infants adquireixen noves destreses manipulatives i sensoperceptives i estimulen funcions cognitives vinculades a l’atenció i la velocitat de resposta.
Per tal de garantir un bon ús de les noves tecnologies cal assegurar que els infants tinguin un accés adequat, protegit, i educatiu a les TIC.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada